Visszakapták a pofont a debreceniek

2016.01.15. 21:25

Szó szerint is. Bunyókkal fűszerezett meccsen nyert a Miskolc.

Hirdetés

Zsúfolásig telt ház, mintegy hatszáz néző remélte, hogy megismétlődik a csoda, azaz a Debreceni HK hazai pályán is legyőzi a címvédő Miskolcot a jégkorong MOL-ligában. Ezúttal azonban bejött a papírforma. A debreceniek nem adták olcsón a bőrüket, hiszen rendesen megizzasztották a nagyobb tudású riválist, de a végére elfogytak.

A fáradtság és a feszültség miatt nem mindeki bírta idegekkel a hajrát. Verekedések szórakoztatták, vagy inkább bosszantották a nagyérdeműt. Ebből sem, a meccsből sem a hazaiak kerültek ki győztesen.

A DHK hokisait ezzel együtt nagy dicséret illeti, mert derekasan küzdöttek, és emelt fővel jöhettek le a pályáról. Két idegenbeli meccs következik - vasárnap a Fehérvár, kedden a Ferencváros otthonába látogat a Muhin-csapat -, majd egy hét múlva, január 22-én a fehérváriak látogatnak Debrecenbe.

Debreceni HK-DVTK-Jegesmedvék 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Halassy, Gangel, Sipos, Pálkövi.
DHK: VAY – Hetényi, Serman, Vaszjunyin, Dancsfalvi, Trosin – Kunajev, Popkov, Könczei (1), Hári, Kaszkov 1 – Kovács, Wéber, Vincze (1), Godó, Saluga – Izsák. Edző: Jevgenyij Muhin.
DVTK-Jegesmedvék: Gyenes – Gőz, DUDAS (2), SOMOGYI (3), Dansereau (1), CSETER 2 – Sagert, Leppanen 1, Popovics, Hajós, Miskolczi – Vojtkó, Ritó, Pavuk, Galanisz, Fekti. Edző: Jason Morgan.
Kiállítások: 32 perc (Kaszkov végles), illetve 102 perc (Gőz, Sagert és Popovics végleges).

Mesterszemmel

Jevgenyij Muhin: - Becsülettel felkészültünk a meccsre, és az első harmadban partiban is tudtunk lenni az ellenfelünkkel. Ezután már kijött a csapatok közötti tudásbeli különbség, és bár nagyot küzdöttünk, nem volt esélyünk fordítani. Sok fölösleges kiállítást kaptunk fegyelmezetlenségek miatt.
Jason Morgan: - Kemény, nehéz meccsen vagyunk túl, de erre is számítottunk, hiszen két nagy rivális csapott össze. A debreceniek a múlt héten „megvicceltek” minket Miskolcon, most pedig visszaadtuk a kölcsönt. Mindkét csapat rövid kispaddal játszott, a fáradtságnak és a feszültségnek a következménye volt az, hogy a végén elszabadultak az indulatok.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés