Hirdetés

Elhagyja Magyarországot a világsztár, mert gyereket vár

2016.11.11. 15:15

Elhagyja Magyarországot a világsztár, mert gyereket vár
Heidi Löke (Fotó: mti)

Harmincon túl nem akart kockázatot vállalni.

Hirdetés

Nem lép többet pályára ebben az idényben a kézilabdázó Heidi Löke, a Győri Audi ETO játékosa, mert gyermeket vár. A beállós a Nemzeti Sportnak elmondta: hamarosan hazaköltözik – a szezon végén egyébként lejár a szerződése a kisalföldi együttessel –, de nem akar búcsúzni.

Karrierje legszebb éveit töltötte Győrben, s szívesen maradna is, ha csak magára kellene gondolnia, ám a családja érdekében hazaköltözik Norvégiába Heidi Löke. A világklasszis kézilabdázó a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta:

Magyarország a második otthona, így nem akar, és nem is tud búcsúzkodni.

A játékos a hétvégi, CMS Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt jelentette be hivatalosan, hogy második gyermekével várandós. Azért döntött úgy, hogy többet nem lép pályára a szezonban, mert 34 évesen nem akart kockázatot vállalni – ezt tanácsolta neki a norvég válogatott orvosa is.

Arra a felvetésre, hogy kézilabdás körökben a pótolhatatlanságáról beszélnek, Löke úgy reagált: ő nem így látja.

„A Győr nélkülem is a világ legjobb csapata lesz. Yvette (Broch) kiváló beálló, imádom a játékát, nem aggódom érte, meg fogja oldani a feladatot.”

A jövőjéről szólva a játékos elmondta: többek között már korábbi csapata, a Larvik is megkereste, hogy hazatérése és a szülés után szerződtetné, ám egyelőre nem foglalkozik az ajánlatokkal, nem akar semmit elsietni. Hozzátette, hogy nem fordult meg a fejében a visszavonulás gondolata. „Úgy érzem, még több évem lehet a legmagasabb szinten.”

kézilabda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti