Hirdetés
Hirdetés

Kézilabda Eb: a 11. helyen végzett a magyar válogatott

| 2022. 11. 16. | 20:42:00
Két győzelemmel és négy vereséggel zárták a tornát.
Kézilabda Eb: a 11. helyen végzett a magyar válogatott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott felelősségvállalásban is nagyon erős volt november 16-án, ezért sikerült 29-25-re legyőznie a társházigazda Szlovéniát az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó játéknapján Ljubljanában. – A motiváció és az akarat nagyon komoly a csapaton belül, most pedig a felelősségvállalásban is nagyon erősek voltunk – nyilatkozta a lefújás után a szakvezető. Mint elárulta, az öltözőben megbeszélték, hogy mindenkinek vállalkoznia kell támadásban, mert akkor szélesebbé válik az ellenfél védekezése, és könnyebb lesz befejezniük az akcióikat. – Ma nagyon sok dolog működött, zártabbá vált a védekezésünk és a kapusaink is tudtak segíteni. A végén nagyon fontos volt, hogy tudtuk, Ana Gros, vagy a beálló fogja befejezni a támadásokat – magyarázta.

A kapitány kiemelte, ismerik a szlovénok védekezési stratégiáját, és tudták, hogy a széleken sokkal több helyzetük lehet. Nem véletlen, hogy Márton Gréta és Győri-Lukács Viktória is négy góllal járult hozzá a sikerhez.

– Nálunk most nem nagyon van lövő, és ezúttal a keresztek sem nagyon működnek, ezért a szélsőjátékot ki kell használni. Az előző mérkőzéseken is törekedtünk rá, de akkor nem tudtuk elégszer odatenni a labdát, ma viszont csodálatos megoldások voltak. Nagyon örülök, hogy nem hozták vissza a labdát, hanem szinte minden lehetőséget kihasználtak – értékelt Golovin.

– Nagyon nehezen kezdtük a tornát, majd jött három mérkőzés komoly csapatok ellen, ahol sok minden nem működött, de tapasztalhattuk a sebességüket. Szerintem meccsről meccsre jobbak voltunk, előreléptünk – vélekedett. Hangsúlyozta, nagyon fiatal és tapasztalatlan a játékoskeret, amelynek tagjai a szerdai mérkőzésből megtanulhatják, hogy nincs lehetetlen, hiszen az utolsó fordulóban csapatként sikerült legyőzniük a hazai pályán játszó szlovénokat. – Mindent megtettünk, hogy győzelemmel zárjuk a tornát. Ma is küzdöttünk, okosak is voltunk, és a helyén volt a szívünk. Úgy néz ki, a csapatunknak két arca van, de a második arcnak jobban örülök. A legfontosabb, hogy a lelkiviláguk kitartott a torna végéig – tette hozzá Golovin.

Vámos Petra úgy fogalmazott, lélekemelő volt számára, hogy a magyar női kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte a társházigazda Szlovéniát. – Örülök, hogy előre tudtunk lépni, és megnyertük a kulcsfontosságú fordulópontokat a meccs folyamán. Lélekemelő a mai győzelem, és a 11. hely ellenére rengeteg pozitívummal és tapasztalattal térünk haza – nyilatkozta az MTI-nek a lefújás után a Debrecen irányítója. – Úgy mentünk neki, hogy szeretnénk egy jó meccset játszani, szeretnénk végre felszabadultan játszani, és továbbvinni azt a vonalat, amin elindultunk a norvég meccsel, hogy megtudjuk, kőkemény védekezéssel és viszonylag hatékony támadójátékkal mire lehetünk képesek – közölte.

Hirdetés
Hirdetés