Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Útnak indul száz diák

| 2018. 05. 10. | 12:15:00
Nem akármilyen kiránduláson vehetnek részt.
Útnak indul száz diák
Hirdetés
Hirdetés

Negyedik alkalommal valósul meg a középiskolásokat megszólító „Kárpátaljai Kirándulás”a Rákóczi Szövetség szervezésében május 11. és 13. között. Az utazásba 100 Kárpát-medencei középiskolás kapcsolódik be 6 magyarországi, 7 kárpátaljai, 1 felvidéki és 2 erdélyi középiskolából. A résztvevő iskolák abból a 270 középiskolából kerültek ki, ahol működik a Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezete.

A program célja, hogy a diákok egy jó hangulatú és tartalmas hétvége keretében megismerjék egymást és Kárpátalja magyar vonatkozású kulturális és történelmi helyszíneit, emlékeit.

Résztvevő iskolák:

Magyarországról: balassagyarmati Mikszáth Kálmán Szakközépiskola; egri Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnázium; debreceni Vegyipari Szakgimnázium; budapesti Szent Margit Gimnázium; győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium; győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium

Kárpátaljáról: Aklihegyi Középiskola; mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskola; csapi 2. sz. Széchenyi István Középiskola; beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium; Nagydobronyi Középiskola; Nagydobronyi Református Líceum; beregszászi 3. számú Zrínyi Ilona Középiskola

Felvidékről: Tornaljai Gimnázium

Erdélyből: besztercei Andrei Muresanu Főgimnázium; székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum

A kiránduláson térítésmentesen vehetnek részt a diákok és kísérőtanáraik. A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programjaiba idén már mintegy 7000 Kárpát-medencei középiskolás kapcsolódott be.

A kirándulók Budapestről indulnak, majd Nyíregyházán, Beregszászban állnak meg. Megtekintik a Munkácsi várat, csapatépítő programokon, filmvetítésen vesznek részt. Ellátogatnak a Szolyvai Emlékparkba, a Vereckei-hágóhoz, majd az Árpád-vonal bunkerébe. Csetfalván egy istentiszteleten vesznek részt, majd Beregszászban megpihenve térnek haza.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés