Hirdetés

Fidesz kontra ellenzék - ez lenne az eredmény, ha most vasárnap választanánk!

2018.06.30. 12:22

Fidesz kontra ellenzék - ez lenne az eredmény, ha most vasárnap választanánk!

Legalábbis a Nézőpont felmérése szerint.

Hirdetés

A 2014-es választások óta nem volt olyan népszerű a Fidesz-KDNP, mint 2018 júniusában a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készített felmérése szerint. 

A Nézőpont Intézet szombati közleménye szerint a kormánypártoknak már májusban is jóval az áprilisban elért 47 százalékos belföldi listás eredményt meghaladó volt a népszerűségük, a mostani 55 százalék pedig a 2014 óta mér legmagasabb érték. 

A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség körében 42 százalék szimpatizál a kormánypártokkal. Ez az arány a Jobbik esetében 11, az MSZP-nél pedig 6 százalék. A DK és az LMP tábora 3-3 százalékos. A Momentum Mozgalom 2 százalékon, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalékon áll. 

A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve a Fidesz-KDNP-re 55 százalék szavazna, jóval többen, mint amennyire az ellenzéki pártokra összesen, másrészt többen, mint a 2014-es választások óta bármikor. 

A Jobbikot 18 százalék választaná, a választások óta csökkent a párt támogatottsága. Az adatfelvétel még a Mi Hazánk mozgalom párttá alakulása előtt történt, ezért az új párt esetleges népszerűségnövekedése még közvetlenül nem jelent meg a pártpreferenciákban, de a Jobbik szimpatizánsainak inaktivizálódásában már szerepet játszhatott - írták. 

Az MSZP-Párbeszéd listára jelenleg a biztos szavazóknak 9 százaléka voksolna, Tóth Bertalan pártelnökké választása után sem állnak a parlamentbe való bejutásukhoz szükséges 10 százalékos szint fölött. Az LMP-re 6, a DK-ra pedig 5 százalék szavazna, népszerűségük nem sokat változott a választások óta. A Momentum szavazataránya 4 százalék, míg a Kétfarkú Kutya Párté 2 százalék lenne a biztos szavazók körében - közölte a Nézőpont Intézet.

Fideszközvéleményszavazás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés