Hirdetés

Előzetesben az Iszlám Állam egyik vezetőjének tartott szír

MTI

2019.03.24. 14:35

Előzetesben az Iszlám Állam egyik vezetőjének tartott szír
A Terrorelhárítási Központ (TEK) különleges egysége szállította a férfit a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéhez március 24-én (Fotó: Mihádák Zoltán, MTI)

A Magyarországon elfogott F. Hassan védője úgy nyilatkozott, a férfi mindent tagad.

Hirdetés

Hirdetés

Letartóztatták a terrorizmus gyanúja miatt elfogott szír férfit – tájékoztatta a fővárosi főügyész március 24-én az MTI-t. Ibolya Tibor felidézte, pénteken a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével őrizetbe vettek egy szír férfit és gyanúsítottként hallgatták ki minősített emberölés bűntettével elkövetett terrorcselekmény bűntette és terrorcselekmény előkészülete miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap egy hónapra elrendelt – írta a főügyész. F. Hassan három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja, és 2016-ban kivégzésekben vett részt. Az M1 aktuális csatornán az hangzott el, hogy a férfi az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetője, aki öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított; legalább húsz ember megölésében vett részt. 

Az M1-nek nyilatkozott a szíriai férfi ügyvédje, Kelen László, aki azt mondta: védence végig tagadta bűnösségét. 

A Terrorelhárítási Központ szombaton azt közölte: vizsgálják a szíriai állampolgár európai tevékenységét és kapcsolatrendszerét.
TEKterrorizmusIszlám Állam

Szóljon hozzá!