Napok óta hiába keresnek egy miskolci születésű hobbifotóst

borsodihir.hu

2019.10.21. 15:00

Napok óta hiába keresnek egy miskolci születésű hobbifotóst
Juhász Péter hollétéről napok óta nem tudnak

Csak az iratait és a hátizsákját találták meg a Bihari-hegységben.

Eltűnt egy debreceni férfi, aki Erdélyben túrázott október közepén; a 29 éves Juhász Pétert a Bihar megyei rendőrség keresi.

Az ottani rendőrség közlése szerint a férfi október 13-án hagyta el debreceni otthonát, a Bihari-hegység túrázók által kedvelt pontjára, a Pádis-fennsíkára utazott. Október 17-től azonban a család nem tudja felvenni vele a kapcsolatot – olvasható a Bihar megyei rendőrök közlésében. Juhász Péter 1,78 méter magas, 75–80 kilogramm súlyú, ovális arcú, világos bőrű. Szeme és haja barna, elől enyhén kopaszodik. Szakálla és bajusza ápolt. Szemüveges.
Aki a férfiról bármit tud, jelentkezzen a legközelebbi rendőrőrsön vagy hívja a 112-es telefonszámot.
Egy, a Pádishoz kapcsolódó Facebook-oldalon azt írják, Juhász Péter iratait és hátizsákját a Fekete-zsomboly környékén találták meg. 

A Fekete-zsomboly a Bihar-hegység szívében található Elveszett Világ egyik látványossága. Az Iker-zsombollyal együtt egy patakos barlangba vezetnek. A zsombolyt dolinaként is ismerik, jelentése aknából, aknarendszerből álló barlang.

A férfi rendszeresen posztolt a közösségi médiában különböző túrafotókat, úgy tudni, a Pádison is fényképezett volna.

Frissítés: A Bihar megyei rendőrség október 21-én közölte: negyedik napja keresik a román hatóságok a magyar túrázót. Alina Farcuta rendőrségi szóvivő elmondta: a fiatalember családja múlt pénteken értesítette a romániai rendőrséget, hogy nem sikerül kapcsolatba lépniük vele. Hozzátette: a családtól tudták meg, hogy a fiatalember egy hete vasárnap indult el a Pádis-fennsíkra, ahová meg is érkezett, de a csütörtöki nap után már nem válaszolt a telefonhívásokra. 

Adrian Marin, a Bihar megyei hegyimentő szolgálat szóvivője elmondta: egy túrázó csütörtök este jelentette, hogy az Elveszett Világ turistaúton a Fekete-zsomboly közelében megtalálta az eltűnt férfi táskáját, benne az iratait és fényképezőgépét.

Camelia Rosca, a keresést irányító megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivőjének közlése szerint a keresésben a tűzoltóság, a csendőrség, a rendőrség és a hegyimentők csoportjai, valamint az Erdélyi-középhegység Natúrpark személyzete vesznek részt. Szombatig mintegy 170 hektáros területet sikerült átfésülni. Hozzátette: jelenleg 17 tűzoltó, hét csendőr és két hegyimentő van a térségben. Megjegyezte: óriási, helyenként sziklás, szakadékos területet kell átfésülni, ezért sok időbe telhet a keresés.

ErdélyeltűntDebrecen

Szóljon hozzá!

Hirdetés