Az új parlamenti képviselő átvette a mandátumát

2019.11.07. 15:52

Az új parlamenti képviselő átvette a mandátumát
Dudás Róbert (Fotó: mti)

Korábban polgármester volt.

Hirdetés

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön kiadta Dudás Róbertnek (Jobbik) a polgármesterré választott Mirkóczki Ádám parlamenti mandátumát. Dudás Róbert a határozat jogerőre emelkedése után teheti le képviselői esküjét.

A 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik listájának 8. helyéről mandátumhoz jutó Mirkóczki Ádámot az október 13-ai önkormányzati választáson Eger polgármesterévé választották. A két tisztség azonban összeférhetetlen, ezért Mirkóczki Ádám október 25-én lemondott parlamenti mandátumáról.

A jogszabály szerint listás mandátum esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a megüresedett mandátumot az országos lista jelöltjei közül. A Jobbik azt kérte, Mirkóczki Ádám mandátumát az országos lista 42. helyén szereplő Dudás Róbertnek, Mátraballa korábbi polgármesterének adja ki az NVB.

Mivel a bejelentés megfelelt a törvényi feltételeknek, az NVB csütörtökön kiadta a mandátumot Dudás Róbertnek, aki a határozat jogerőre emelkedését követően teheti le képviselői esküjét.

ParlamentJobbik

Szóljon hozzá!

Hirdetés