A dohányboltok sem lehetnek nyitva 15 óra után

borsodihir.hu

2020.04.10. 10:27

A dohányboltok sem lehetnek nyitva 15 óra után

Megjelent az új kormányrendelet.

Hirdetés

Az április 9-i kormányrendelet értelmében más üzletekhez hasonlóan a dohányboltoknak is be kell zárniuk délután három és reggel hat között, ebben az időszakban csak dolgozó tartózkodhat bent – hangzott el az operatív törzs április 10-i online tájékoztatóján.

Eddig dohányboltokra nem vonatkozott az a korlátozás, hogy csak 15 óráig lehetnének nyitva, azonban az új rendeletben már nincsenek benne a kivételek közti felsorolásban a trafikok.

Így már csak az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és a benzinkút lehet nyitva három után is. Fontos változás, hogy a rendelet felhatalmazta a polgármestereket, hogy a kijárási korlátozás meghosszabbított időszaka alatt a településen működő piac nyitvatartásáról önállóan dönthessenek.

A rendelet annyit ír elő, hogy a piac nyitvatartása alatt olyan kizárólagos látogatási idősávot kell megállapítani, amely alatt a piacot kizárólag 65. életévüket betöltött személyek látogathatják.
dohányboltkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés