Minden vihar után kisüt az áldott nap - így Böjte Csaba

2020.04.05. 11:03

Minden vihar után kisüt az áldott nap - így Böjte Csaba
Böjte Csaba (Fotó: vaticannews.va)

A ferences rendi szerzetes azt szeretné, hogy önmagunkat erősítsük meg hitünkben.

Hirdetés

Valós kegyelmi időszak a mostani, amelyből sokkal tisztábban, értékesebben kerülhetünk ki mindannyian – vallja a jelenlegi járványügyi helyzetről a Krónikának Böjte Csaba ferences szerzetes. A dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója úgy véli, ha becsukódik egy ajtó, ne rángassuk a kilincset, hanem vegyük észre, hogy egy másik kinyílik, más irányba elmozdulhatunk.

Csaba atya gondolatai:

  • Nagyon sokan féltik a keresztény Európát. A külső erőktől féltik, a muszlimoktól, a liberálisoktól, másoktól. Én meg úgy gondolom, hogy a hitünk üresedett ki, igazából ezzel van baj.
  • Új világ születik, és nemcsak egészségügyi vagy pénzügyi szempontból, hanem lelki szempontból is.
  • Azt gondolom, hogy ez történelmi idő, amikor az egyház is új irányba lép, nem magától, hanem a szükség törvényt bont alapon.
  • Azt szeretném, hogy önmagunkat erősítsük meg hitünkben, világnézetünkben, családjainkat acélozzuk meg, mert akkor sokkal nagyobb terhet és nehézséget is képesek leszünk elviselni.
  • Nem az a dolgunk, hogy pánikoljunk, hanem hogy odatérdeljünk Jézus mellé, és vele együtt imádkozzunk. Hangosan. Döntsünk az élet mellett, döntsünk a szeretet mellett! Ne a Barabások mellett, ne a zsiványok mellett.
  • Ez egy közös nagyböjti lelkigyakorlat. Előbb-utóbb eljön a húsvét, minden vihar után kisüt az áldott nap. Hiszem, hogy a koronavírus-járványnak is valamikor vége lesz, lecseng. Persze bármit is döntöttünk, bárhogy álltunk talpra, terveztük újra az életünket, a gonosz lélek nem fog békén hagyni, újból kísérteni fog mindannyiunkat. De hozzuk ki ebből a lehetőségből a maximumot!
valláskatolikusBöjte Csabakoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés