Reagált Orbán Viktor bejelentésére az ellenzék

borsodihir.hu

2020.04.09. 19:49

Reagált Orbán Viktor bejelentésére az ellenzék
A Jobbik szigorítana, az MSZP szerint a teher átkerült a polgármesterek vállára (Fotó: Freepik)

A Jobbik, az MSZP és az LMP is megnyilvánult.

Hirdetés

Több ellenzéki párt is reagált Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére, ami szerint meghosszabbítják a kijárási korlátozást a koronavírus-járvány miatt. 

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője a Facebookon a kormányfő bejelentését csalódást keltőnek minősítette. Szerinte nem azt kellett mérlegelni, fenn kell-e tartani a kijárási korlátozást vagy nem, hanem azt, hogy szigorítani kell-e a korlátozásokat. Emlékeztetett, a Jobbik álláspontja eddig is az volt, hogy a legszigorúbb korlátozásokat kell bevezetni, hogy ne nehezedjen hatalmas nyomás az egészségügyre.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke közleményben úgy kommentálta Orbán Viktor közlését, hogy „erre a bejelentésre felesleges volt korlátlan és határozatlan idejű felhatalmazást adnia magának, hiszen most azokra a polgármesterekre bízza az életbe vágó döntéseket, akiktől egy hete még meg akarta vonni a jogköreiket”.

Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési frakcióvezetője a Facebookon azt közölte, támogatják a kormányfő bejelentését a kijárási korlátozás meghosszabbításáról, és azzal is egyetértenek, hogy a polgármesterek plusz jogkört kapnak. Ahhoz azonban –  tette hozzá – , hogy a polgármesterek megalapozott döntéseket tudjanak hozni, további információkra, adatokra van szükségük, ezért az LMP ezek biztosítására kéri a kormányt.

MSZPOrbán ViktorLMPJobbikkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés