Hirdetés
Hirdetés

Egyszerűsíti az állam a lakossági és vállalati ügyintézést

| 2020. 05. 09. | 13:09:00
Csökkentik az ügyintéző-ügyfél találkozást.
Egyszerűsíti az állam a lakossági és vállalati ügyintézést
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járvány miatt tovább egyszerűsíti a kormány a lakossági és vállalati ügyintézést – közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését.

A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, így csökkentve az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit.

A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.

Új rendeletet alkotott a kormány a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről és az ellenőrzött bejelentésről. A változtatás lényege, hogy az engedélyköteles  tevékenységek - egyes kivételekkel - már az elektronikus úton (ügyfélkapu, online űrlap segítségével vagy email útján) történő bejelentést követően gyakorolhatók lesznek.  Így sok más ügy mellett például az üzletek működésének engedélyezése, vagy egy építmény használatba vételének engedélyezése is lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá válhat – tették hozzá.

Hirdetés
Hirdetés