Görögország kinyitja határait a magyarok előtt

24.hu

2020.05.29. 18:14

Görögország kinyitja határait a magyarok előtt
Athént, az Akropoliszt látni kell (fotó: pixabay.com)

Május 29-én jelentették be Athénban.

Magyarország is rajta van a görög turisztikai nyitás országlistáján, amelyet Athén május 29-én, pénteken tett közzé.

A kormány bejelentése szerint június 15-étől 29 országból érkezhetnek ismét nyaralók Görögországba, amely a koronavírus-járvány okán – számos államhoz hasonlóan – tavasszal lezárta határait. Az érkezőket vaktában kiválasztva tesztelik, hogy nem koronavírus-fertőzöttek-e - írja a 24.hu.

Görögország hazai összetermékének 20 százalékát a turizmus adja. Tavaly 33 millió külföldi vendég kereste fel a mediterrán országot, melynek ebből 19 milliárd euró jövedelme származott.

Athén szigorú korlátozásokat vezetett be a járvány ellen és még idejében, aminek eredményeként az országban mindössze alig háromezer fertőzést jegyeztek fel. Ez kimagaslóan kedvező adat az Európai Unió többi országához képest.

Hazánk mellett további 28 ország állampolgárai előtt nyílik meg Görögország június 15-én: Németország, Ausztria, Dánia, Norvégia, Ciprus, Izrael, Svájc, Japán, Málta, Új-Zéland, Észak-Macedónia, Albánia, Észtország, Bulgária, Kína, Horvátország, Ausztrália, Lettország, Litvánia, Libanon, Dél-Korea, Szerbia, Montenegró, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Csehország és Finnország.
nyaralásGörögország

Szóljon hozzá!

Hirdetés