Pünkösd előtt még biztosan nem mehetnek iskolába a diákok

Borsodihir.hu

2020.05.14. 11:15

Pünkösd előtt még biztosan nem mehetnek iskolába a diákok
A szakemberek véleménye szerint a tanév hosszán nem kellene változtatni

Az oktatási akciócsoport tagja elsősorban az alsósokat engedné vissza, de nem lenne kötelező.

Ha valakik, akkor az első–negyedik évfolyamosok térhetnének vissza az iskolai oktatásba, elsősorban azokon a településeken, ahol kisebb mértékű a fertőzöttség – mondta az InfoRádiónak Horváth Péter, az oktatási akciócsoport tagja, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Hozzátette, az iskolába járást nem lehetne kötelezővé tenni, ugyanakkor a csoport kizárólag javaslatokat tehet, a döntés meghozatala a kormány dolga. 

Horváth Péter szerint a településeknek és az iskoláknak lehetőségük kell adni, hogy mit támogatnak, és mit nem. A szakemberek véleménye szerint a tanév hosszán nem kellene változtatni, vagyis június 15-ével érhetne véget, hogy aztán a sokon következő a már szokásossá vált szeptember 1-jével indulhasson.   

Múlt pénteken Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban azt mondta, ha a szülők tömegesen igénylik az iskolák újranyitását, akkor elgondolkodnak rajta. Eddig azonban nem tapasztalta ezt. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a május 14-i Kormányinfón azt mondta, pünkösdig (pünkösdhétfő június elsejére esik) biztosan nem lesz oktatás az iskolákban.

oktatásiskolaGulyás Gergelykoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés