Magyar-orosz megállapodás született: jön a gáz!

2020.06.23. 19:10

Magyar-orosz megállapodás született: jön a gáz!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter találkozója Moszkvában (Fotó: mti)

Magyarország októbertől 4,2 milliárd köbméter orosz gázt vásárol egy évre

Megszületett a kereskedelmi megállapodás arról, hogy az idén október és jövő október között összesen 4,2 milliárd köbméter gázt vásárol Magyarország a Gazpromtól - mondta a Moszkvában tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek.

Megkezdjük a kereskedelmi tárgyalásokat a jövő év őszétől kezdődő időszakról. A mi célkitűzésünk az, hogy egy háromszor ötéves hosszútávú megállapodást tudjunk kötni, amelyből minden ötödik év végén ki lehet szállni. Ez biztosítja a hosszú távú ellátásunkat és biztosítja azt is, hogy ha közben adódnak jobb lehetőségek, vagy változik a nemzetközi energiapiac, akkor újra lehessen tárgyalni a megállapodást, vagy ki lehessen abból szállni

 - fogalmazott a tárcavezető, aki  elmondta, hogy nyáron Magyarország 2 milliárd köbméternyi betárolható gázt vásárol, amelynek szállítása már meg is kezdődött.

OroszországSzijjártó Péter

Szóljon hozzá!

Hirdetés