Több mint 120 ezren vesztették el munkájukat a vírus miatt

borsodihir.hu

2020.06.25. 09:56

Több mint 120 ezren vesztették el munkájukat a vírus miatt
(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Gulyás: augusztus 15-ig biztosan nem lehet nagyobb rendezvényeket tartani.

A munkavállalók számának csökkenésével kapcsolatban a kevésbé pesszimista forgatókönyv vált valóra: 120-130 ezer ember veszthette el az állását a vírus miatt – közölte Gulyás Gergely a június 25-i Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, a kormány célja továbbra is az, hogy annyi munkahelyet teremtsen, amennyi a vírus miatt megszűnt. A kormány gazdasági várakozásáról Gulyás Gergely elárulta, hogy a kormány egyelőre kitart a 3 százalékos recesszió mellett. A miniszter elárulta, a múlt héten csökkent először a regisztrált álláskeresők száma.

A kormány célja elsődlegesen nem az állami munkahelyek létrehozása, hanem piaci munkahelyek teremtése, de ha szükséges, akkor az állam is létre fog hozni munkahelyeket – hangsúlyozta. 

Július közepén lehet kormányzati döntés a nagy rendezvények megtartásáról, amelyre augusztus 15-ig nincs lehetőség – emelte ki Gulyás Gergely. Ha a járványhelyzet megengedi és a kormány döntése ezt lehetővé teszi, akkor az augusztus 20-ai Szent István-napi rendezvények megtartására már lesz lehetőség – mondta, jelezve, hogy ez a gazdaság újraindításának is része lenne, hiszen a szolgáltató- és zeneipar, valamint a rendezvényszervezés szenvedte el a legnagyobb veszteségeket a koronavírus-járvány miatt.

munkahelyGulyás Gergelykormányinfó

Szóljon hozzá!

Hirdetés