Koronavírus: szó van további országok átminősítésével, de kivárnak

MTI

2020.08.06. 14:55

Koronavírus: szó van további országok átminősítésével, de kivárnak
Felelős döntésnek tartják az ültetett koncertek lemondását

Gulyás Gergely: van ahol „elég drámai számok vannak”.

Hirdetés

Fokozott óvatosságra kéri a kormány a külföldre utazókat – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 6-i Kormányinfón. Gulyás Gergely azt mondta, a zöld besorolású országokba utazás is fokozott óvatosságot igényel, ugyanakkor nagyobb kockázat nélkül lehet utazni a környező országok közül Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba. A többi európai országban – a balti államok és Finnország kivételével – lényegesen magasabb a fertőzöttség, mint Magyarországon, tette hozzá.

A miniszter emlékeztetett arra is, hogy Spanyolország zöld helyett sárga besorolású lett, mivel a koronavírus-fertőzöttség és a kockázat már ott sem alacsony. 

Beszámolt arról, hogy a szerdai ülésén a kormány úgy értékelte, romlik a koronavírus-járvány miatti helyzet Európában, van ahol „elég drámai számok vannak”. Megjegyezte, hogy Spanyolország mellett más országok is szóba kerültek az átminősítéskor, de azoknál kevésbé radikális volt az emelkedés, ezért egyelőre kivárnak.

Gulyás Gergely közölte, Magyarországon az eddig szabályok beváltak, hosszabb ideje 500 és 600 között stagnál az aktív fertőzöttek száma. Az augusztus 20-ai tűzijáték a jelenlegi szabályok szerint megtartható lenne, a kormány azért döntött úgy, hogy mégse legyenek nagyrendezvények, mert most fokozott óvatosság szükséges. Ezért üdvözlik azt és felelős döntésnek tartják, hogy volt, aki az ültetett koncertet is lemondta, holott azt a mostani szabályok alapján meg lehetne tartani – tette hozzá.

MagyarországGulyás Gergelykoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés