Fertőtlenítik az iskolákat az őszi szünetben

kormány.hu

2020.10.25. 12:01

Fertőtlenítik az iskolákat az őszi szünetben
Szombaton egy orosházi általános iskolában fertőtlenített a honvédség (Fotó: Vadnai Szabolcs/kormany.hu)

Ezzel is a járványt akarják fékezni.

Hirdetés

Az október 22-től november 2-ig tartó őszi szünetben országszerte fertőtlenítő nagytakarítást végeznek az iskolákban. A szakemberek ettől azt remélik, hogy segíti a járvány fékezését.

Ötvenkilenc intézményben, ahol a fertőzés a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, digitális munkarend ellenére sem tűnt el, a Magyar Honvédség segítségével aeroszolos fertőtlenítést is végeznek.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az M1 csatornán elmondta, az iskolákban és óvodákban bevezetett megelőző intézkedések sikeresen fogják vissza a járvány terjedését: 3000 óvoda közül csak 64-ben van rendkívüli szünet, ez, illetve a tantermen kívüli digitális munkarend az iskolák mindössze hat százalékát érinti.

Fontos, hogy a gyerekek a tíznapos szünetet családi körben töltsék, ne csoportos rendezvényeken, szabadidős programokon

- hangsúlyozta az államtitkár.
Müller Cecília korábban arról beszélt, azt szeretnék, hogy tiszta, fertőtlenített intézményekbe térjenek vissza a diákok. Az országos tisztifőorvos köszönetet mondott a pedagógusoknak, a szülőknek, és a gyerekeknek is, hogy az intézmények eddig zavartalanul tudtak működni, és reményét fejezte ki, hogy ez a jövőben is így marad.

fertőtlenítéskoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés