Hirdetés
Hirdetés

Házkutatást tartottak Gődény Györgyéknél

| 2020. 12. 11. | 13:04:00
Azt is vizsgálják, hogy történt-e hatóságok elleni uszítás.
Házkutatást tartottak Gődény Györgyéknél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

December 11-én, hajnalban házkutatást tartott a rendőrség a vírusszkeptikusságáról és maszkellenességéről ismert Gődény György lakásán; informatikai eszközöket foglaltak és előállították a férfit. Erről a felesége számolt be Gődény György Facebook-oldalán, „kiállást” kérve „Gyuri mellett, az igazságért ebben a harcban”.

A rendőri intézkedéshez köze lehet Gődény előző napi posztjának, amelyben közös cselekvést kért a követőitől („csakis az maradjon, aki a tetteket jobban szereti, mint a sopánkodást vagy az ábrándozást”). Ennek jegyében síp, kürt, hangos eszköz beszerzésére utasította őket.

Szintén december 11-én, az operatív törzs tájékoztatóján Gál Kristóf rendőrség szóvivő közölte: a Nemzeti Nyomozóiroda kiberbűnözés elleni főosztálya és a Készenléti Rendőrség négy olyan személy lakásán tartott házkutatásokat, akik vírusszkeptikus tartalmak hangadói az interneten. A nyomozók informatikai eszközöket, adathordozókat foglaltak le egy rémhírterjesztés bűntett gyanújával folyó büntetőeljárás részeként. Felmerülhet a hatóságok elleni uszítás büntette is – tette hozzá. 

Hirdetés
Hirdetés