Brit kormányfő: halálosabb az új vírusmutáció

Borsodihir.hu

2021.01.22. 19:46

Brit kormányfő: halálosabb az új vírusmutáció
Magasabb halálozási ráta… (Fotó: Freepik)

Már világszerte elterjedt több mint ötven országban.

Hirdetés

Hirdetés

Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentése szerint a korai bizonyítékok azt mutatják, nemcsak fertőzőbb, hanem nagyobb a halálozási rátája is a Nagy-Britanniában azonosított új vírusmutációnak – írja a BBC alapján az Infóstart. Azt már korábban kimutatták, hogy jobban terjed a korábban ismert vírustörzseknél. Először szeptemberben, Kentben azonosították a vírusmutánst, azóta Angliában és Észak-Írországban ez lett a domináns változat, és világszerte elterjedt több mint ötven országban.

Johnson azt mondta, hogy az eddigi adatok arra utalnak, hogy nemcsak gyorsan terjed, hanem nagyobb halálozással is párosul. A bizonyítékokat a korábbi és az új verzió okozta halálozási adatok matematikai elemzése hozta. Sir Patrick Vallance, a kormányzat vezető tudományos tanácsadója szerint a bizonyítékok még nem olyan erősek, tovább kell kutatni a témát, de szerinte aggodalomra ad okot, hogy a terjedési sebesség mellett a halálozás terén is veszélyesnek mutatkozik a mutáció.

Az új variáns halálozási rátáját 30 százalékkal magasabbra teszik, mint a régebbiekét. 

Merkel német kancellár január 21-én arra figyelmeztetett, hogy újabb, és az eddigieknél sokkal pusztítóbb járványhullámmal fenyeget a koronavírus brit változata Németországban.

járványkoronavírusbrit mutáns

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés