Hirdetés
Hirdetés

Már Romániában van a koronavírus szuperfertőző fajtája

| 2021. 01. 08. | 19:43:00
Egy 27 éves nőnél mutatták ki.
Már Romániában van a koronavírus szuperfertőző fajtája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Romániában is megjelent a decemberben Nagy-Britanniában felbukkant különösen fertőző vírustörzs, amelyet egy 27 éves nő szervezetében mutattak ki – közölte január 8-án a román média. A bukaresti Matei Bals járványkórház orvosai megerősítették, hogy a nő a dél-romániai Giurgiu megyében lakik, otthon részesül kezelésben, mivel a vírus enyhe tüneteket okozott nála, állapota jó.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy honnan kaphatta el, mivel az első információk szerint nem utazott külföldre.

A hatóságok vizsgálatot indítottak annak érdekében, hogy feltérképezzék a nő kontaktszemélyeit, és rendeljék el a szükséges óvintézkedéseket.

Pénteken Romániában 4 841 új nyilvántartott megfertőzöttről számoltak be, ennyi új megbetegedést mutattak ki 31 592 tesztből. A hatóságok közlése szerint újabb 96 személy halt bele a fertőzés szövődményeibe. Eddig a nyilvántartások szerint összesen 663 799 személy kapta el a koronavírust, ebből 595 007-en meggyógyultak. A kórházakban 8727 beteget ápoltak pénteken, ebből 1100-at az intenzív terápián. Pénteken Bukarest, valamint a román főváros környékén elterülő Ilfov megye, illetve Kolozs és Temes megyék tartoztak a piros besorolású járványövezetbe, ezekben a közigazgatási egységekben mutatták ki a legtöbb fertőzést.

Hirdetés
Hirdetés