Márciusban újabb ötszázezer kínai vakcina érkezik

MTI

2021.02.26. 09:50

Márciusban újabb ötszázezer kínai vakcina érkezik

Az Európai Unióban elsőként Magyarország vásárolt oltóanyagot Kínából.

Hirdetés

Hirdetés

Szijjártó Péter telefonon tárgyalt a kínai kereskedelmi miniszterrel – jelentette be a külügyminiszter február 26-án. Közösségi oldalán tudatta, Wang Wentao tavaly óta tölti be a kereskedelmi miniszteri posztot Kínban, és elmondása szerint ő volt az első európai kereskedelemért is felelős miniszter, akivel felvette a kapcsolatot.

"Sőt kiemelte, hogy a világjárvány kitörése óta én voltam az első európai külügyminiszter, aki ellátogatott Kínába" – tette hozzá.

Szijjártó Péter közölte, miközben a világkereskedelem tavaly több mint 9 százalékkal esett vissza, a magyar-kínai kereskedelmi forgalom 20 százalékkal növekedett. Tavaly a legtöbb beruházási értéket kínai vállalatok hozták Magyarországra – emelte ki, hozzátéve, hogy a tavaly augusztusi kínai tárgyalásait követően öt nagy kínai vállalat 105 milliárd forintnyi magyarországi beruházást jelentett be. A miniszter úgy értékelte, hogy az OTP kínai piacon történő megjelenésével újabb lendületet kaptak a két ország gazdasági kapcsolatai. Emlékeztetett, tavaly tavasszal légi híd jött létre a két ország között, amelyen több mint 100 millió egészségügyi védekezéshez szükséges eszközt szállítottak Magyarországra.

"Európában másodikként, az Európai Unióban elsőként mi tudtunk Kínából oltóanyagot vásárolni" – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.
Szijjártó Péterkínai vakcina

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés