Gyermekfelügyelet sem az óvodákban, sem az iskolákban nem lesz

eduline.hu

2021.03.05. 14:28

Gyermekfelügyelet sem az óvodákban, sem az iskolákban nem lesz
A kép illusztráció

A bölcsődék, amíg lehet, nyitva maradnak.

Hirdetés

Hirdetés

A csütörtöki (március 4-i)  két hétre bezárnak az iskolák, így a tavaszi szünettel együtt április 7-ig marad az óvodákban és az általános iskolákban is az online oktatás.

Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában azt mondta, szerinte nem volt más választás, zárni kellett.

A középiskolákra vonatkozó szabály marad - ott eddig is távoktatás volt. Március 8-tól az általános iskolákban és az óvodákban is online oktatás lesz.

A bölcsődéket megpróbálják nyitva tartani - tette hozzá a miniszterelnök -, de hangsúlyozta: lehet hogy ott is szükség lesz a zárásra.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár ehhez hozzátette:

a lezárás alatt gyermekfelügyelet sem lesz az óvodákban és az általános iskolákban, mivel egy rövid és hatékony szünetre van szükség. Az étkeztetést elvitelre ennek ellenére is biztosítják.

A középiskolákban eddig is online oktatás volt, így ezt a korosztályt nem érintik a változtatások. Az egyéni és kiscsoportos felkészítők a továbbiakban is megszervezhetők. A középiskolai felvételiknél pedig - mivel pont a közepén járunk a szóbeli meghallgatásoknak - nem szükségszerű a vizsgák elhalasztása, de javasolják az iskoláknak, hogy online folytassák ezeket.

Előfordulhat, hogy egy-egy felvételiző épp a szóbeli napjára betegszik meg, vagy ekkor karanténban van, ezért az iskolák egészen március 19-ig pótfelvételiket is szervezhetnek.
oktatáskoronavírus

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés