Nem tudják megcsinálni a hétvégi oltást az AstraZenecával

Cívishír

2021.03.05. 12:30

Nem tudják megcsinálni a hétvégi oltást az AstraZenecával
Aki sms-t kapott az AstraZenecáról, fog kapni másik üzenetet…

Nem stimmel egy csomó adat, felfüggesztették az eredeti tervet.

Hirdetés

Hirdetés

Egyelőre nem adják be azt a 74 ezer adag AstraZeneca vakcinát, amelyek kapcsán sms-értesítést küldtek az érintetteknek a napokban; az oltás felfüggesztésének az az oka, hogy jelentős eltérés mutatkozott az állami adatbázisban szereplő adatok és a valóság között – jelentette be március 5-én György István. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hangsúlyozta, az „oltásokat rövidesen, de egy későbbi időpontban beadják, a kellemetlenségért elnézést kérnek”. A fejleményekről az oltandókat újabb sms-ben értesítik.

György István egyébként azzal vezette fel mindezt, hogy az elmúlt órákban dezinformációk láttak napvilágot a kérdésben, az erre a hétre kitűzött oltási terv „jól halad”. Az államtitkár a „dezinformációkat” nem részletezte, talán arra célozott, hogy pénteken több portál beszámolt az sms-rendszer problémáiról.

Az államtitkár tájékoztatójából kiderült: március 4-én 77 ezer oltást sikerült beadni, ezzel 862 ezerre nőtt az első, közel 300 ezerre a második vakcinát is megkapók száma. A jövő héten több mint 400 ezer adag oltást terveznek beadni.
oltásAstraZeneca

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés