Hirdetés

Hirdetés

Sajószentpéteren és Kazincbarcikán veszélyes, Putnokon egészségtelen a levegő

MTI

2021.12.27. 13:47

Sajószentpéteren és Kazincbarcikán veszélyes, Putnokon egészségtelen a levegő
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az ország nagy részén viszont elfogadható a levegő minősége.

Hirdetés

Az ország nagy részén kitisztult a levegő, de helyenként továbbra is magas a légszennyezettség a szálló por miatt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) december 27-i adatai alapján Sajószentpéteren és Kazincbarcikán veszélyesnek, Putnokon pedig egészségtelennek minősítették a levegőt. Salgótarjánban és Ajkán kifogásolt a levegőminőség – írja az MTI.

Az ország többi – mérőállomással rendelkező – településen elfogadható a levegő minősége. A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen, veszélyes. Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandósok, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást. Ezzel együtt megjegyezték, fontos, hogy az ünnepek alatt se feledkezzünk meg a rendszeres, gyors szellőztetésről.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: kedden száraz, nyugodt, ugyanakkor túlnyomóan borult idő várható, és ekkor további romlás várható a levegőminőségben. Szerdán viszont újabb csapadék érkezik (vegyes halmazállapottal), és a délnyugatias szél is országosan megélénkül, így a légszennyezettség várhatóan mindenütt javulni fog.

SajószentpéterKazincbarcikaPutnoklégszennyezettség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés