Hirdetés

Nem lehet többé árat emelni a termékek leárazása előtt

Pénzcentrum

2022.05.26. 14:08

Nem lehet többé árat emelni a termékek leárazása előtt
Nagyon kell figyelniük május 28-tól a boltosoknak (Fotó: Pixabay)

Fontos szabály lép életbe!

Hirdetés

Hirdetés

A boltok akciózását szigorítja egy új, uniós és magyar jogszabály, amely május 28-án lép életbe és egyben új korszakot nyit a kiskereskedelemben – számol be minderről a Pénzcentrum május 26-án.

Egy-egy akciós terméknél kötelező feltüntetni az úgynevezett korábbi árat, mégpedig azért, hogy a vásárló tisztában egyen azzal, hogy honnan lett leárazva az adott termék. Az új szabályok értelmében az akció meghirdetésekor, konkrétan az árcsökkentés bejelentésekor forintban ismertetni kell az eredeti (korábbi) árat, ez pedig az akció indulása előtti 30 napos időszakban a legalacsonyabb ár.

Előfordulhat, hogy az akciós terméknek nincs 30 napos múltja. Ebben az esetben az akciózás előtti 15 napban érvényes legalacsonyabb árat kell feltüntetni. Az akciós sorozatokra is van megoldása az új szabályozásnak: azaz, ha egy kereskedő 10 százalékos árengedménnyel nyitja az akciót, majd egy újabb 10, majd még egy 10 százalékos akciót hirdet, akkor az első árcsökkentés előtti árat is meg kell mutatnia a vásárlóknak.

akcióáremelésszabály

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés