Hirdetés
Hirdetés

Miskolcra figyel az ország

| 2022. 09. 25. | 11:30:00
A miskolci hármas választókerület megmérkőzik a kormánypárt és az egyesült ellenzék.
Miskolcra figyel az ország
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az országos politika Miskolcra figyel leginkább ezen a vasárnapon, ugyanis megint megmérkőzik egymással a Fidesz és az egyesült ellenzék. A borsodi megyeszékhelyen azért kell időközi önkormányzati választást tartani, mert a 2019-ben győztes jelölt, a DK-s Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő lett.

Túl nagy jelentősége nincs a győztesnek, mivel a képviselőtestületben kényelmes többsége van az országos politika ellenzéki pártjainak, a Fidesz-KDNP ellenzékben politizál.

A miskolci hármas egyéni választókerület indulói:

  • Sebe-Gazdig Judit (DK-LMP-MSZP-Párbeszéd-Momentum-Velünk a Város)
  • Barta Gábor (Fidesz-KDNP)
  • Fülöp József Istvánné (Munkáspárt-ISZOMM)

A miskolci hármas választókerület története fordulatokban gazdag. 2006-ban egyetlen egy szavazattal nyert még az MSZP-SZDSZ színeiben a tavasszal országgyűlési képviselővé választott, immár DK-s Hegedűs Andrea. 2010-ben és 2014-ben már a Fideszé volt a győzelem, 2014-ben a most induló Barta nyert. Mostani kampányának fontos része volt, hogy megmutatta a 2014 és 2019 közötti képviselősége eredményeit (parképítés, védőkorlát, konténertároló, ledfalak a buszmegállókban). A 2019-es ellenzéki győzelemhez az kellett, hogy az addig 20 százalék körüli Jobbik (és a 2 százalékos LMP) is beálljon a baloldali jelölt mögé, Hegedűs Andrea így 51:43 arányban nyert - írja a 444.hu.

Hirdetés
Hirdetés