Hirdetés

Hirdetés

Miskolci cég robbantotta az adótornyot

borsodihir.hu

2022.10.21. 08:36

Miskolci cég robbantotta az adótornyot

A 70-es években épült.

Hirdetés

Robbantással döntötték le az egykori rádióállomás antenna-tartószerkezeteit október 20-án Pusztamonostornál – közölte a Jászság országgyűlési képviselője.

Pócs János elmondta: a rövidhullámú műsorszóró rádióállomás még a hetvenes években épült. A korábban az Antenna Hungária kezelésében levő állomáson tizenkét, 150 méter magas rádiótorony állt, amelynek feladata a rádiósugárzás mellett – mint a képviselő mondta – a Szabad Európa Rádió zavarása volt. Az állomás a kétezres évek óta nem működött, a vasszerkezetek állapota is meggyengült már – közölte. A csütörtöki robbantást a múlt héten próbarobbantás előzte meg – jegyezte meg. A terület tulajdonosa jelenleg a Magyar Információ-Technológiai Kft.

Nézze meg a videót ITT

Kőszegi Balázs, a cég ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a robbantást a miskolci Detonet Kft. végezte. A 61 hektáros területen technológiai beruházást terveznek, amelyből a Jászság profitálhat – mondta.

Görög István tűzoltó alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivő-helyettese elmondta: a robbantás előkészítő munkálataiban Pusztamonostori Önkéntes Tűzoltó Egyesület vett részt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés