Hirdetés
Hirdetés

Önálló energiaügyi minisztérium alakul

| 2022. 11. 14. | 13:57:00
Az új miniszter december 1-jétől tölti be posztját.
Önálló energiaügyi minisztérium alakul
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Karmelita kolostorban november 14-én. Gulyás Gergely az új minisztérium létrehozásával kapcsolatban azt mondta, a háború és a szankciós energiaárak miatt Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak kérdése.

– A kormány ezért strukturális változtatást hajt végre, önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi. Az energetikai minisztérium vezetőjének Lantos Csabát kérte fel a miniszterelnök – ismertette, hozzátéve, hogy az új miniszter december 1-jétől tölti be posztját.

Közölte azt is: Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását elfogadta a kormányfő. Távozásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdasági, az építésügyi és beruházási és a kulturális és innovációs tárca veszi át – írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés