Hirdetés

Hirdetés

Európa biztonsága is a tét ebben a versengésben

MTI

2022.12.04. 10:29

Európa biztonsága is a tét ebben a versengésben
(Illusztráció: Freepik)

Legalábbis erről beszélt az USA védelmi miniszter, aki Oroszországról is szót ejtett.

Hirdetés

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is – jelentette ki az amerikai védelmi miniszter a Reagan Nemzeti Védelmi Fórum nyitóelőadásában december 3-án Kaliforniában, megjegyezve, hogy az Egyesült Államok új Nemzeti Védelmi Stratégiája a Kínával való versenyt helyezi az első helyre.

Lloyd Austin kifejtette, hogy az Egyesült Államok versengése Kínával és Oroszországgal az „amerikai innováció és ipar teljes erejét követeli” annak érdekében, hogy képes legyen erősíteni elrettentő képességeit. A miniszter az ukrajnai háborúval kapcsolatban Oroszországot „szándékos kegyetlenséggel” vádolta, amely civileket és polgári létesítményeket helyez a célkeresztbe. Az amerikai elrettentő képességek egy jelentős fejleményének, és a „támadóerő rendkívüli megnyilvánulásának” nevezte a pénteken bemutatott az új, nagy hatótávolságú B-21 Raider bombázót.

Lloyd Austin beszédében ismét arra szólított fel a washingtoni törvényhozást, a kongresszust, hogy fogadja el az Egyesült Államok 2023-as szövetségi költségvetését, amiről a tárgyalások megakadtak republikánusok és demokraták között.

OroszországKínaUSA

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés