Hirdetés

Hirdetés

Földrengés: csak a HUNOR vállalta az éjszakai keresést

katasztrofavedelem.hu

2023.02.11. 09:34

Földrengés: csak a HUNOR vállalta az éjszakai keresést

Mínusz 7 fokban dolgoznak és kutatnak életek után.

Hirdetés

Csak a magyar mentőszervezet, a HUNOR vállalta az éjszakai kutatást abban az épületben, amelyikben február 10-én este túlélőket jeleztek a keresőkutyák. Napközben két nőt emeltek ki a török mentőegységek ugyaninnen, délután 17.15-kor ismét életjeleket észleltek, ekkor az Alfa egység folytatta a kutatást. – Rengeteget kell ásnunk! – mondták, de nem adták fel. Hajnali 2.50-kor még mindig nem akadtak a nyomára senkinek, akkor a Bravo csapat vette át a munkát. 16 órányi munka sem vezetett eredményre a kísértetépületben.

A csapat minden lehetséges üreget átfésült. Ketten ásnak, négyen adogatják ki a törmelékkel teli vödröket.

A száloptikával és hangdetektorral történő kutatás során egyelőre csak holttesteket találnak. Beszámolójuk szerint síri csönd van olyankor, amikor beüzemelik a detektort, minden munkálatot leállítanak, mert a műszer olyan érzékeny, hogy egy gombostű leesését is érzékeli.

A változatlanul nagyon nehéz körülmények ellenére a magyar mentőcsapat fáradhatatlanul végzi a kutató-mentő munkát. A helyzetet könnyíti, hogy a csapat logisztikusa, Patai Sándor tűzoltó százados olyan berendezéseket szerelt össze, amelyekkel működtethető a HUNOR sátraiban levő hősugárzó, így könnyebben viselik a pihenőidejüket töltő tűzoltók az éjszakai mínusz hét fokot– tájékoztatott Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

törökországföldrengésHUNOR

Hirdetés

Hirdetés