Hirdetés
Hirdetés

Britney Spears 40

| 2021. 12. 02. | 10:38:00
A sikeres énekesnő életét nem kerülték el a botrányok.
Britney Spears 40
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az 1981. december 2-án született Britney Spears már gyermekkorában elkezdett énekelni, majd színészként is több televíziós műsorban bizonyíthatott. Debütáló nagylemezét, a …Baby One More Time-t 1999-ben adta ki, mely eddig a legsikeresebb tizenéves előadótól kiadott lemez lett. Már első éveiben a mainstream zene egyik meghatározó alakjaként ismerték, ezt pedig egy túlzottan nyilvános magánélet követte – írja a Wikipédia.

Első két albumát popikonként adta ki, melyek eladási rekordokat döntöttek meg, míg slágerei, mint a …Baby One More Time és az Oops!… I Did It Again világszerte első helyezettek lettek. Előbbi címadó dalát a Rolling Stone minden idők legsikeresebb debütáló kislemezének nevezte 2020-ban. Spears munkájáért számtalan jelölést és díjat kapott, például Grammy-díjat is. 2009-ben a Billboard az évtized nyolcadik előadójának rangsorolta. Több mint 100 millió album adott el világszerte, ezzel minden idők egyik legsikeresebb énekesnője lett. 

Negyedik nagylemeze megjelenése és egy gyűjteményalbum után kiadása után Britney Spears bejelentette, hogy karrierjét szünetelteti. Az ezt követő időszakban az énekesnő magánéleti botrányaitól volt hangos a média. 2008. január 31-én Spears a Ronald Reagan UCLA Medical Center pszichiátriai osztályára került. Innentől két gyámja lett, édesapja, James Spears, valamint ügyvédje, Andrew Wallet személyében.

A gyámsága elleni jogi csatája 2019-ben került napvilágra. 2021-ben bántalmazással vádolta vezetőségét és családját, kifejezve vágyát a megállapodás felmondására.

Hirdetés
Hirdetés