Hirdetés
Hirdetés

A Dal idei nyertese: Oláh Ibolya

| 2022. 03. 13. | 11:35:00
A tiszadobi gyermekvárosban felnőtt énekes a Nem adom el című dalt énekelte.
A Dal idei nyertese: Oláh Ibolya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Oláh Ibolya nyerte A Dal 2022 döntőjét, amelyben nyolc produkció versenyzett március 12-én szombaton. A Nem adom el című daláért kapott díjat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában.

A szombati döntőben a dalok szimfonikus változatban szólaltak meg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében, a döntőt a Dunán közvetítették. A közmédia dalválasztójának fináléjában a megszokott zsűri (Wolf Kati, Egri Péter, Ferenczi György és Mező Misi) értékelte a produkciókat.
Az idei műsorban negyven előadó szállt harcba Az Év Dala 2022 címért, a négy válogató adás és a két elődöntő után nyolcan maradtak versenyben. Ismét a magyar zenéké a főszerep, a zsűri újra a közönséggel együtt kereste Magyarország slágerét.
A szombati döntőben Hegedűs Bori és Tempfli Erik (dalának címe: Anya), Oláh Ibolya (Nem adom el), a Subtones (Nem segít más), a Third Planet (Táncol a világ), a Napfonat (Mint a zápor), Solére (Másért), Pádár Szilvia (Kismadár), valamint Andelic Jonathan Jota (Elhiszem még) lépett színpadra. Extra produkcióként a négy zsűritag, Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter együtt zenélt, és közönség elé lép a tavalyi győztes Kaukázus, valamint a Karthago együttes is.


A nyertes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj év dala 2022 elismerést is megkapta, emellett tízmillió forintot a produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet.

Hirdetés
Hirdetés