Hirdetés
Hirdetés

Százötven település várja az olvasókat Borsodban

| 2022. 10. 03. | 10:08:00
Rengeteg programmal készülnek az Országos Könyvtári Napokra.
Százötven település várja az olvasókat Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokszínű programsorozattal várja az olvasókat a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Miskolcon az intézmény központi épületében és valamennyi fiókkönyvtárában az Országos Könyvtári Napokon október 3. és 9. között – közölte az MTI. A borsod megyei könyvtár író-olvasó találkozókkal, interaktív foglalkozásokkal, színes gyermekprogramokkal, érdekes kiállításokkal készül, emellett kedvezményes beiratkozást és ingyenes internethasználatot is kínál.

Az esélyegyenlőség szellemiségében megrendezendő egyhetes eseménysorozat első napja egy online detektívprogrammal indul, amelyen egy történet vagy mese főhőse után nyomozhatnak a résztvevők, majd két előadást tekinthetnek meg a látogatók.

Október 4-én, kedden Bubrik Zseraldina miskolci meseíróval találkozhatnak az olvasók, utána pedig mesefoglalkozással, angol klubbal és előadásokkal várják a közönséget.   

Szerdán a kézműves foglalkozásoké lesz a főszerep: agyagmedálra karcolhatnak jellegzetes pásztorélet-motívumokat, könyvjelzőt készíthetnek vagy egy vetítéssel egybekötött "uhu készítésen" is részt vehetnek az érdeklődők. Ezen a napon sem marad el az író-olvasó találkozó: Kiss Ottó József Attila-díjas költő, író lesz a könyvtár vendége.

Október 6-án, csütörtökön Soltész Imre és Solymos Ákos könyvbemutatójával várják a látogatókat, valamint lesz egy "mondókázó" és egy kézműves foglalkozás is, utóbbin egy papírsárkány-ablakdíszt készíthetnek a résztvevők.

A könyvtár honlapja szerint az eseménysorozat utolsó napja igazi családi rendezvény lesz, ahol minden korosztály részvételére számítanak. A program egy "mesés családi vetélkedővel" indul, emellett lesz mesterségek játszóháza, népi játékkert, valamint kézműves foglalkozás és társasjáték is.

A nap "záróakkordjaként" értékelik az Olvasók Királynője és Királya című megyei irodalmi játékot, és köszöntik a könyvtár legidőseb, legfiatalabb és legszorgalmasabb olvasóját. Ezután kihirdetik a családi vetélkedő eredményeit, majd közösen vágják fel az Olvasók tortáját.

Hirdetés
Hirdetés