Hirdetés

A magyarok csapata nyerte a román bajnokságot

2018.05.21. 11:33

A magyarok csapata nyerte a román bajnokságot
(Fotó: prosport.ro)

A Miskolci VSC testvércsapata, ha úgy tetszik.

Hirdetés

A kolozsvári CFR labdarúgócsapata nyerte meg a román élvonalbeli bajnokságot, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában a tavalyi bajnok Viitorul Constantát győzte le hazai pályán 1-0-ra vasárnap.

A Dan Petrescu által irányított kolozsvári csapat a bajnokság alapszakaszában is az élen végzett, és szinte végig uralta a román Liga 1-et. A rájátszásban azonban szoros versenybe került a bukaresti FCSB-vel, amely egy bírósági ítélet nyomán már nem használhatja a Steaua nevet.

A CFR eredeti neve Kolozsvári Vasutas Sport Club (K.V.S.C.) volt, amelyet 1907-ben alapítottak. 1948 óta nevezik CFR-nek.

IDE VÁG!


A bukaresti FCSB a bajnoki címet eldöntő kolozsvári mérkőzéssel egy időben szintén 1-0-ra győzte le hazai pályán a román bajnokságot két évvel ezelőtt megnyerő Astra Giurgiut, de egy ponttal kevesebbet sikerült gyűjtenie, mint kolozsvári riválisának.

A CFR negyedik román bajnoki címét szerezte meg.

A Liga 1 rájátszásának nyolccsapatos alsóházban még négy forduló van hátra. A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az alsóház harmadik helyén áll, és jó esélye van arra, hogy a román élvonalban játsszon a 2018-2019-es idényben is.

labdarúgásKolozsvár

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés