Messit is maga mögé utasítaná a fiatal magyar

MTI

2019.09.23. 10:33

Messit is maga mögé utasítaná a fiatal magyar
Zsóri Dániel a gól utáni másodpercekben, mögötte Varga Kevin (Fotó: dvsc.hu)

A nagyváradi születésű, volt debreceni játékos az első magyar a Puskás-díj történetében, aki szerepelt a 10-es jelöltlistán.

Hirdetés

Zsóri Dániel elképesztő nagy élménynek nevezte, hogy ott lehet az év góljáért járó Puskás-díjra jelöltek között a szeptember 23-i FIFA-gálán, Milánóban. Az indulás előtt tartott sajtótájékoztatón a labdarúgó a közmédiának úgy fogalmazott, már az is nagyszerű, hogy a legjobb magyar játékosról elnevezett díjért első magyarként ott tud lenni az ünnepi eseményen, ha pedig megnyerné, az lenne a hab a tortán.

A fiatal futballista is úgy vélekedett, hogy bár mindhárom versenyben maradt gól nagyon szép, Messié és az övé közül kerülhet ki a győztes. „Még most sem tudom felfogni, hogy azokkal a játékosokkal lehetek együtt, akikről kiskoromban néztem a videókat és akiktől eltanultam a cseleket vagy akár ezt a mozdulatot is” – folytatta. 

Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete arról beszélt, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján talán már nem is remélt pillanat a mostani. – A magyar szurkolóknak hála a legjobb háromban is ott van Zsóri Dániel különleges és különleges körülmények között született gólja – utalt arra, hogy a 18 éves futballista a Debrecen színeiben február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet (Zsóri időközben a MOL Fehérvár FC-hez igazolt).

Zsóri gólján kívül a kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate) és az ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi (FC Barcelona) találata került be a képzeletbeli dobogósok körébe. 

Zsóri az első magyar a díj történetében, aki szerepelt a 10-es jelöltlistán. A listára két hétig lehetett szavazni, a három legtöbb voksot kapott gól közül legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a győztest, aki a milánói Scalában sorra kerülő ünnepségen veheti át az elismerést.

dvscDebrecenPuskás-díjZsóri Dániel

Szóljon hozzá!

Hirdetés