Ötöt lehet majd cserélni a labdarúgó NB I-ben

MTI

2020.05.05. 10:10

Ötöt lehet majd cserélni a labdarúgó NB I-ben
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

A Magyar Kupára is érvényes az új szabály.

Hirdetés

A mérkőzések során öt játékost lehet majd cserélni, amikor újraindul a magyar labdarúgó-idény – derül ki a magyar szövetség elnökségi határozatából. Az MLSZ hétfőn közölte, hogy a tervek szerint május 23-án, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseivel folytatódik a hazai szezon, az OTP Bank Liga pedig május 30-án, a 26. fordulóval indulhat újra.

Az elnökségi határozatban szerepel, hogy a meccsek során öt cserejátékos léphet pályára, de a cserékre a mérkőzés alatt csak három időpontot lehet felhasználni (a félidőben végrehajtott csere ebbe nem számít bele).

A találkozók során továbbá mindkét félidőben a játékrész felénél ivószünetet kell tartani a játékosok számára. Ha sikerül lejátszani a hátralévő összes bajnoki mérkőzést, úgy az eredeti versenykiírás alapján dől el, mely klubok indulhatnak a nemzetközi kupákban. Ugyanez vonatkozik a Magyar Kupára, melynek győztese az Európa-ligában szerepelhet. Ha a kupagyőztes a bajnokságban dobogós helyen végez, az NB I negyedik helyezettje indul helyette az El-ben.

A szezon márciusban szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt.
labdarúgásNB I.

Szóljon hozzá!

Hirdetés