Borsod-Abaúj-Zemplén megye a Mezőkövesdért szorít

2020.06.02. 16:00

Borsod-Abaúj-Zemplén megye a Mezőkövesdért szorít
A honvédosok lehetnek fáradtabbak (Fotó: mti)

A kupadöntő előtt a kelet-magyarországiak talán esélyesebbek.

Hirdetés

Hirdetés

A Mezőkövesd Zsóry FC története első kupadöntőjére készül, míg a Budapest Honvéd nyolcadik alkalommal emelheti magasba a trófeát a labdarúgó Magyar Kupa fináléjában, amelyet szerdán 20 órától a Puskás Arénában rendeznek. A tavaly is finalista fővárosiak immár 19. alkalommal kerültek a sorozat döntőjébe, legutóbb 2009-ben diadalmaskodtak.

A döntő előtti online sajtótájékoztatón a borsodiak vezetőedzője, Kuttor Attila elmondta, a hosszabb ideje sérült Guzmics Richárdot leszámítva mindenki bevethető.

Minden játékos azért futballozik, hogy ilyen mérkőzéseken részt vegyen. Tiszta lelkiismerettel megyünk bele a csatába. Nincs bennünk félelem, bárhogy történik, emelt fővel fogunk lejönni a pályáról. Különleges élmény, nem mindenkinek adatik meg, hogy játékosként és edzőként is kupadöntőt játsszon.

- fogalmazott Kuttor, aki mind a négy kupadöntője után ünnepelhetett futballistaként. " A Honvéd legnagyobb erősségének azt tartja, hogy "kipróbált, harcos csapat, amely sok csatát megélt már", ám az ő együttese is rendelkezik rutinos játékosokkal, akik "tudják, mit kell tenni, hogy kell ilyen helyzetben futballozni".

A Honvéd nem tartalékolt

A Budapest Honvéd trénere, Pisont István felidézte 1989-ből az első kupasikerét, amely 18 évesen - a megnyert bajnoki címmel - óriási élmény volt számára. Kifejtette, vasárnap a Debrecen ellen 3-1-re megnyert bajnoki előtt azt kérte a játékosaitól, hogy ne tartalékoljanak, adjanak bele mindent, mivel fontos volt számukra a győzelem. Rámutatott, a Mezőkövesd harmadik helyezettként a bajnokságban közelebb áll az európai kupaszerepléshez, míg nekik az MK-döntő a nagy lehetőségük.  Számukra az lehet előny, hogy az MTK elleni visszavágón már megismerkedtek a pályával, élményeket és tapasztalatokat gyűjtöttek.

Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója szerint a nagy érdeklődésre való tekintettel, az előzetes terveknek megfelelően a második karéj szektoraiba is elindult az online jegyértékesítés. A Puskás Aréna és elődjei eddig 27 alkalommal adtak otthon a kupafinálénak, legutóbb hat éve volt erre példa.

IDE VÁG!


 

MezőkövesdMagyar KupaHonvéd

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés