Hirdetés
Hirdetés

Grozav mesterhármasával legyőzte a Fehérvárt a Diósgyőr

| 2021. 02. 21. | 10:53:00
A sereghajtó miskolciak nagy meglepetést okoztak.
Grozav mesterhármasával legyőzte a Fehérvárt a Diósgyőr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Diósgyőri VTK hátrányból fordítva a román Gheorghe Grozav mesterhármasával győzött a MOL Fehérvár FC otthonában szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. A mérkőzést eredetileg Miskolcon rendezték volna, de a részben Székesfehérváron sorra kerülő tavaszi U21-es labdarúgó Eb, illetve a tervezett gyepcsere miatt a pályaválasztói jogot felcserélték.

A héten edzőváltáson átesett, a tabellán harmadik Fehérvár - a vezetőedzői teendőket ideiglenesen ellátó Szalai Tamással a kispadon - kezdte lendületesebben a meccset és Stopira fejesével megszerezte a vezetést. Az utolsó helyezett Diósgyőr eleinte csak az elkésett, rossz ütemű becsúszásokkal vétette észre magát, a félidő közepén ugyanakkor átvette a játék irányítását és David Vanecek ziccerénél Kovács Dániel csak bravúrral tudott hárítani. A borsodiak később is sorra dolgozták ki a helyzeteket, de Kovács biztosan állt a lábán.

Fordulást követően tovább támadott a DVTK és a csereként beállt Gheroghe Grozav két fejesgóljával egy perc alatt megfordította az állást. A fehérváriakat láthatóan sokkolták a bekapott gólok, próbáltak ugyan támadni, de az akciókban nem sok elképzelés volt. Az utolsó percekben foggal-körömmel védekezett a vendégcsapat, majd amikor lehetőség nyílt kontrázni, Grozav a harmadik találatával eldöntötte a meccset.

Hirdetés
Hirdetés