Hirdetés

Vereséggel búcsúzott a Mezőkövesd

MTI

2022.05.13. 22:15

Vereséggel búcsúzott a Mezőkövesd
Fotó: mezokovesdzsory.hu/archív

Nem az NB I-től, csak a szezontól.

Hirdetés

Hirdetés

Vereséggel fejezte be a labdarúgó NB I. 2021/22-es szezonját a Mezőkövesd együttese. Supka Attila gárdája a bajnokság zárófordulójának május 13-i, pénteki mérkőzésén hazai pályán 3-2-re kapott ki az Újpest csapatától. 

Mozgalmas első félidőt láthatott a közönség, a komoly tét nélküli összecsapáson a hazaiak már a harmadik percben előnybe kerültek. Mezőnyben kiegyenlített volt a küzdelem, mindkét kapu előtt veszélyes helyzetek alakultak ki. A játékrész végén könnyen egyenlíthetett volna az Újpest, de előbb Kutrumpisz, majd Beridze sem járt sikerrel, utóbbi fejesét Piscitelli elképesztő bravúrral hárította.

Negyedórával a fordulást követően az addig remeklő Piscitelli hibájából egyenlített az Újpest, amely ettől lendületbe jött és gyakorlatilag tíz perc alatt eldöntötte a három pont sorsát. Előbb Beridze, majd a korábban Mezőkövesden is futballozó Zivzivadze talált a hálóba.
A Mezőkövesd nem adta fel, becsülettel harcolt a hajrában, és végül a 93. percben a másik kapus, Pajovic hasonlóan nagy bakiját kihasználva még szépíteni tudott.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 2-3 (1-0)
Mezőkövesd, v.: Káprály
gólszerzők: Jurina (3.), Besirovic (93.), illetve Katona (60.), Beridze (66.), Zivzivadze (71.)
sárga lap: Vajda S. (17.), Kocsis G. (83.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Farkas D. (Kocsis G., a szünetben), Pillár, Karnyickij, Vadnai (Bodnár, 89.), Vajda S. - Cseke, Qaka, Cseri (Madarász, 61.) - Jurina, S. Drazic (Csurko, 72.)
Újpest FC: Pajovic - Pauljevic (Simon K., 60.), Kutrumpisz, Csongvai, Antonov - Bouma, Mitrovic (Mack, a szünetben) - Croizet (Bjelos, 84.), Katona (Kovács Do., 60.), Beridze, Zivzivadze
labdarúgásMezőkövesdÚjpest

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés