Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas verést kapott otthon a Mezőkövesd

| 2022. 09. 03. | 00:03:00
Ez még gombócból is sok!
Hatalmas verést kapott otthon a Mezőkövesd
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 A Zalaegerszeg az amerikai Eduvie Ikoba mesterhármasának is köszönhetően 5-0-ra győzött az 55 percen át emberhátrányban futballozó Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A házigazda csapatnak ez volt az első veresége otthon a mostani idényben, a ZTE pedig először nyert idegenben.

Az első félidő nagyobb részében kiegyenlített küzdelmet, de nem túlságosan magas színvonalú játékot figyelhetett a mezőkövesdi publikum, amely aztán az utolsó negyedórában nagy fordulatokat látott. Előbb a 27. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, de Besirovic jobb sarokba tartó lövését Demjén kapus kivédte, nyolc perccel később pedig emberhátrányba került a Mezőkövesd. Bobál Dávid kiállításának következményeként felélénkült a Zalaegerszeg támadójátéka, s a vendégek még a szünet előtt megszerezték a vezetést.

A fordulás után nagyon hamar megduplázta előnyét a vendégcsapat, amely a folytatásban sem akart leállni, és a remekül futballozó Ikoba harmadik góljával kezdte fölényessé tenni a sikerét. Érdekesség, hogy az amerikai csatár mindhárom alkalommal egy szöglet után, fejjel vette be a mezőkövesdi kaput, és találatai mellett olyan fejesei is voltak, amelyek célt tévesztettek. A hajrában a ZTE további két gólt szerzett, és nagy különbséggel, megérdemelten diadalmaskodott.

Hirdetés
Hirdetés