Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt a DVTK egykori játékosa, edzője

| 2023. 01. 18. | 15:03:00
A hetvenes években erősítette a Diósgyőrt.
Elhunyt a DVTK egykori játékosa, edzője
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életének 70. esztendejében türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt Földesi Károly, a DVTK korábbi labdarúgója és edzője - számoll be a szomorú hírról a dvtk.eu.

Mint írják Földesi Károly 1970 és 1975 között 76 élvonalbeli és 16 NB I/B-s mérkőzésen erősítette a Diósgyőrt, több alkalommal irányította a DVTK tartalékcsapatát, valamint Tornyi Barnabás, Csank János és Aczél Zoltán mellett is dolgozott másodedzőként.

Földesi Károly az Ózdhoz közeli Somsálybányai Bányászban mutatkozott be az NB III-ban, majd 1970 március 29-én debütált az élvonalban diósgyőri mezben, Fekete László helyett állt be a 74. percben, és hat perccel később az ő góljával egyenlített a DVTK a Tatabánya ellen.

Diósgyőrben csapattársa volt többek közt Veréb György és Salamon József is, a későbbi Aranycsapatnak azonban már nem lehetett a tagja, hiszen 1975-ben Kaposvárra igazolt. Később játszott többek között Kisvárdán és Szolnokon is. Labdarúgó pályafutását az osztrák harmadosztályban fejezte be.

A sok szép sikere mellett arra volt a legbüszkébb, hogy a magyar labdarúgás legkiválóbb játékosai ellen játszhatott. Elmondása szerint a honvédos Tichy Lajos volt gyerekként a példaképe, de a ferencvárosi Albert Flórián, az újpesti Fazekas–Göröcs–Bene–Dunai II–Zámbó csatársor tagjai mind olyan labdarúgók, akikhez foghatót manapság sajnos már nem lehet a magyar pályákon látni - írja a dvtk.eu. 

Hirdetés
Hirdetés