Hirdetés

Hirdetés

Orbán Viktor nagy embert fogadott a hivatalában

2023.01.09. 15:07

Orbán Viktor nagy embert fogadott a hivatalában
Fabio Capello és Orbán Viktor (Fotó. mti)

Elismerően beszélt a magyarokról.

Hirdetés

 Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával szintet lépett a magyar futball - mondta a hétfő esti M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán díjat átadó legendás futballtréner, Fabio Capello, aki a nap folyamán Orbán Viktorral is találkozott.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban fogadta Fabio Capello korábbi futballmenedzsert és edzőt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A 76 éves olasz szakember, aki több csapatot olasz bajnoki címig vezetett, az AC Milannal Bajnokok Ligáját is nyert, a Real Madriddal pedig spanyol bajnok volt, hétfőn az M4 Sportnak elmondta: szerinte a magyar válogatott sikereinek köszönhetően "egyre több fiatal kezd majd bele a sportágba, egyre többen hisznek majd a futballban, ezáltal pedig tovább fejlődhet a sportág". Hozzátette, a sikerek mögött ott van az edző és a stábja, nekik köszönhetően a játékosok jelentős fejlődésen mentek keresztül.

Fabio Capello - akinek magyarországi kötődése is van, hiszen édesapja a Baranya megyei Himesházán született - beszélt a múlt hónapban befejeződött katari világbajnokságról, amely véleménye szerint taktikai szempontból és a játék sebességét illetően is kiemelkedően erős volt. Hozzátette, a keleti csapatok továbbra is lassúak a legmagasabb szinthez képest, ugyanakkor Afrika fejlődött, amit Marokkó szereplése támaszt alá, míg a döntőben már az igazi sztárok, Lionel Messi és Kylian Mbappé emelkedtek ki.

labdarúgásMagyarországOrbán ViktorOlaszország

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés