Hirdetés
Hirdetés

Elrontott szülinap: a DVTK kárpótolja a kisfiút

| 2023. 03. 14. | 15:45:00
Varga Énok Diósgyőrben is elvégezhet egy kezdőrúgást.
Elrontott szülinap: a DVTK kárpótolja a kisfiút
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk: a március 13-i, hétfő esti MTK-DVTK mérkőzésen a Diósgyőr kapusa, Senkó Zsombor alaposan elrontotta egy születésnapos kisfiú örömét.

Varga Énok ajándékba kapta, hogy a második félidőben elvégezhesse a kezdőrúgást. A kisfiú a labdával a diósgyőri csapat kapuja felé vette az irányt, majd bátran elrúgta a bőrt. Senkó Zsombor azonban gondoskodott arról, hogy a gyermek ne találjon be a kapuba. A kisfiú nem adta fel, másodjára is próbálkozott, ám a kapus ekkor már kézbe vette a labdát, majd messzire elrúgta, hogy Énok játékának véget vessen.

A DVTK-nál érezhették, hogy ez azért mégsincs rendben, és a klub hivatalos honlapján közölték: a tulajdonos Magyar Mátyás meghívta az MTK-szurkoló kisfiút, Varga Énokot és szüleit, valamint Énok minden MTK-s csapattársát Diósgyőrbe, a DVTK egyik soron következő hazai mérkőzésére, amit ők el is fogadtak. 

Az esetről Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője azt mondta: 

Mindenekelőtt szeretném felmenteni Senkó Zsombort és a csapatot, az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek. Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr-Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros-Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. 

A csapat kapusa, Senkó zsombor is megszólalt az ügyben: 

Sajnálom az esetet, de mindent el fogok követni, hogy a megfelelő módon kárpótoljam Énokot. Egy olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán. Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni. Várjuk szeretettel őt is, a szüleit is és a csapattársait is! Addig is kívánom neki, hogy soha ne adja fel az álmait, és ugyanígy harcoljon meg minden labdáért, mint hétfőn este! 

A kisfiú édesapja a klub honalpjának elmondta: nagyon örülnek, hogy pozitívan zárulhat ez a történet. A DVTK kapusára nem neheztelnek, hiszen csak azt tette, amit kértek tőle.

Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa az elsők között hívott fel bennünket telefonon, hogy elhívjon minket Diósgyőrbe egy mérkőzésre, ahol elvégezhetünk egy kezdőrúgást és személyesen is találkozhatunk Zsomborral és a csapattal.Természetesen köszönjük a meghívást, eleget fogunk neki tenni. Nincs bennünk harag

- fogalmazott az apuka.

Hirdetés
Hirdetés