Hirdetés

Hirdetés

Messi új csapata boldogan elfogadná a diósgyőri stadiont

2023.06.09. 10:32

Messi új csapata boldogan elfogadná a diósgyőri stadiont
(Fotó: MLS)

A David Beckham résztulajdonában álló Miamihoz szerződött az ikon.

Hirdetés

Sokakat meglepett a hír, hogy Lionel Messi Nem megy vissza Barcelonába, nem is a százmillió dolláros szerződést ajánló araboknak mondott igent, hanem David Beckhamnek, aki Floridában épített csapatot, és amelynek résztulajdonosa.

Lionel Messi, aki először hagyja el Európát gazdag pályafutása során, és a legeredményesebb gólszerző az öt európai topligát tekintve, olyan klubba kerül, amely az amerikai profiligában, a Major League Soccer-ben jelenleg sereghajtó a Keleti Konferenciában, igaz, ez nem súlyos bűn, hiszen egy újonnan épített együttesről van szó, alig harmadik szezonját futja az MLS-ben.

Az Inter Miami jelenleg egy ideiglenes stadionban játssza hazai mérkőzéseit Fort Lauderdale-ben, amíg fel nem épül a Miami Freedom Park, de azt még el sem kezdték, tehát a két hét múlva 36. életévét betöltő Messi legfeljebb öregfiúként fog abban pályára lépni.

Most be kell érnie a Drive Pink Stadionnal (a képen), mely alulról sem éri el például a Nagyerdei Stadion színvonalát. Angol kisvárosokban építettek hasonlókat a hatvanas években, de azokat is már jobbára lebontották, vagy átépítették. Nagy kérdés, hogy a 18 ezres stadion miként bírja majd a szurkolók rohamait. Nick Marsman, az Inter Miami kapusa minap úgy fogalmazott az ESPN amerikai sportcsatornának, hogy

„ez a klub nincs felkészülve Messi érkezésére. Ideiglenes stadionunk van, aminek rendes beengedő kapui sincsenek, az emberek csak úgy besétálhatnak a pályára".

Mindenesetre Messi még meg sem érkezett Floridába, máris elkezdett pénzt termelni az új klubjának. A klub Instagramjának csaknem 4 millió új követője lett egyetlen nap leforgása alatt, miután bejelentették az argentin világbajnok szerződtetését. A hír megjelenése előtt a július 21-én sorra kerülő, Cruz Azul elleni meccsre 29 dollár volt a legolcsóbb belépő, majd amikor kiderült, hogy a szupersztár valószínűleg ezen a találkozón fog debütálni, tizenegyszeresére, 329 dollárra drágult ez a jegykategória. Augusztus 26-án a New York Red Bull ellen játszik az Inter Miami, arra a mérkőzésre a Messi-bejelentés előtt 30, utána 401 dollárba kerültek a legolcsóbb jegyek. Erre az esztendőre már minden jegy elkelt a Miami hazai mérkőzéseire!

Kit érdekel, hogy a csapat a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését elveszítette?

FloridaLionel MessiMiamiDavid BeckhamMLS

Hirdetés

Hirdetés