Hirdetés
Hirdetés

Már magyar venezuelai Kazincbarcikán!

| 2019. 04. 11. | 15:43:00
A magyar válogatottban is bemutatkozna.
Már magyar venezuelai Kazincbarcikán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vegyész RC Kazincbarcika játékosa, Carlos Páez április 11-én ünnepélyes keretek között állampolgársági esküt tett a helyi polgármesteri hivatalban – számolt be az egyesület honlapja.

Az ünnepélyes ceremónián a 28 éves feladó Páez Szitka Péter polgármestertől kapta meg a honosítási okiratot.

Páez 2017 őszén csatlakozott a Vegyész keretéhez, második szezonját tölti Kazincbarcikán, ahol kiválóan érzi magát. Azáltal, hogy megkapta a magyar állampolgárságot, akár pályára is léphetne a válogatottban, de ehhez még a Nemzetközi Röplabda-szövetségnél (FIVB) kell “futnia egy kört” a Magyar Röplabda-szövetségnek (MRSZ), hogy az FIVB papírjain is magyarként szerepeljen. Venezuela színeiben összesen 24-szer játszott, de már több mint két éve nem lépett pályára.

– Roppant boldog vagyok, mert ez egy nagyszerű dolog az életemben – fogalmazott a feladó. “Szeretem a klubot, a várost, kiváló a kapcsolatom a társakkal, szakmai stáb tagjaival, szurkolókkal, és nekem ez sokat jelent. Most azonban csak és kizárólag a mai mérkőzésre, az elődöntőre, a mostani szezonra szeretnék koncentrálni, a jövőről beszélni még ráér. Szeretnék a magyar válogatottban is bemutatkozni, mindenképp.

 

Hirdetés
Hirdetés