Egy év Burján Csabának a sértő megnyilvánulásért

MTI

2020.02.06. 15:36

Egy év Burján Csabának a sértő megnyilvánulásért
A gyorskorcsolyázó azóta bocsánatot kért (Fotó: MTI)

A versenyző F*cking China szöveggel posztolt a közösségi médiában, kemény büntetéssel sújtották.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) etikai és fegyelmi bizottsága 1 évre eltiltotta az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázót, Burján Csabát. 

A testület – amint az a szövetség honlapján olvasható szerdai közleményből kiderül – megállapította, hogy a versenyző a közösségi médiában december 3-án közzétett bejegyzésével fegyelmi és etikai vétséget követett el. Emiatt „a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban, a válogatott edzéseken és edzőtáborban való részvételtől, valamint az MOKSZ versenynaptárában szereplő versenyektől egy év időtartamra eltiltotta”.

Burján Csaba válogatott kerettagságát Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági ágazati sportigazgatója 2019. december 5-én függesztette fel a fegyelmi eljárás lezárásáig. Mivel a felfüggesztés időszaka beleszámít a büntetés időtartamába, az eltiltás december 5-én jár le. A tájékoztatás kitér arra is, hogy a versenyző a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül írásban fellebbezést nyújthat be.

A 25 éves sportoló Kínát sértő mondatot posztolt a repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget megörökítve Instagram-oldalára, amikor a válogatott Nagojából utazott Sanghajba. Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében Burján nem lépett jégre a kínai metropoliszban, hazautazott Kínából, majd fegyelmi eljárást indítottak ellene. A gyorskorcsolyázó, aki azóta bocsánatot kért tettéért, emiatt kihagyta január végén a debreceni Európa-bajnokságot is. 

Az eset miatt lemondott a válogatott kínai vezetőedzője, Csang Csing Lina, de az MOKSZ azt nem fogadta el, így a 2013 óta Magyarországon dolgozó szakember a kontinensviadalon a szokott módon, a jég mellett állva segítette a magyar versenyzőket.
gyorskorcsolyaBurján Csaba

Szóljon hozzá!

Hirdetés