Hirdetés
Hirdetés

2024-ben lehet MotoGP, 2023-ban Superbike Miskolctól nem messze

| 2021. 07. 23. | 22:56:00
Palkovics Lászlót kérdeztük arról, hogyan értelmezzük a beruházás „felgyorsítását”.
2024-ben lehet MotoGP, 2023-ban Superbike Miskolctól nem messze
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hajdúnánás mellett épülő gyorsaságimotor-pálya beruházás „jelentős felgyorsítása” is szerepel azon döntések között, amelyekről Szijjártó Péter számolt be július 23-án. A külgazdasági és külügyminiszter – egyben a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője – azzal magyarázta ezt, hogy „2023-ban már versenyt lehessen rendezni”. 

Palkovics Lászlótól – ha már július 23-án Debrecen mellett beszélt az országos útprogram előrehaladásáról – azt kérdeztük, hogyan is kell értelmezni Szijjártó Péter szavait?

– A beruházás az ütemezésnek megfelelően halad, semmilyen késedelem nincsen. A döntés megértéséhez tisztában kell lenni az ügy jelentőségével. A MotoGP-projektet nem azért csináljuk, mert nem lenne elég pálya a világon. Hanem azért építjük, mert nincs még egy ilyen, újgenerciós pálya sehol másutt. A versenylicenc-tulajdonos cég, a Dorna Sports összes olyan igényét teljesítjük, amelyek a futamot még élvezhetőbbé, jobbá teszik. Azonban az első MotoGP-versenyt csak egy teljesen, száz százalékban kész pályán érdemes megrendezni, ugyanis mindig az első futamon vesznek részt a legtöbben. Most azt látjuk, hogy a teljes készültséget 2023-ban még valószínűleg nem tudjuk elérni. De a pálya már meglesz, így egy alacsonyabb kategóriájú versenyt már megszervezünk, egyúttal kipróbáljuk a beruházás logisztikai színvonalát. A MotoGP pedig jöhet 2024-ben

– indokolta a döntést a tárcavezető a Cívishírnek. 

RaL

Hirdetés
Hirdetés