Hirdetés

Hirdetés

Van, akinél kiveri a biztosítékot, ha Fucsovics csinos barátnőjére azt mondjuk, hogy csinos

2021.07.09. 14:17

Van, akinél kiveri a biztosítékot, ha Fucsovics csinos barátnőjére azt mondjuk, hogy csinos
Fucsovics Márton és Anett (Fotó: Böszörményi Anett/Instagram)

Boris Becker össztűz alá került, mert megdicsérte a magyar teniszező kedvesét.

Hirdetés

Fucsovics Márton több wimbledoni mérkőzése is képernyőre került, és az operatőrök, illetve a rendező kétpercenként mutatta meg nekünk, hogy a magyar játékos páholyában milyen gyönyörű és trendi nő ül. Mi, magyarok tudtuk, hogy az illető nem más, mint Böszörményi Anett, aki Fucsovics Márton mennyasszonya. Boris Becker a BBC televíziós szakértőjeként meg is jegyezte, hogy 

„úgy hírlik, a magyar hölgyek a legszebbek. Nos, ezt nem tudom, de ő mindenesetre nagyon csinos.”

Egy, a női sportolók egyenjogúságáért küzdő brit szervezet elítélte Becker szavait. éppen azért harcolnak minden nap, hogy ne tárgyként kezeljék a nőket, és rettentően rossz példát mutat, hogy a színvonalas teniszmérkőzésen a világ egyik legismertebb (ex)sportolója a játékos kedvesének külsejével foglalkozik.

Szexista vihar Wimbledonban – ilyen címmel közölte a hírt a Daily Mail.

„Mindenkinek meg kell értenie, hogy ez negatívan hat a nőkre és a lányokra. Nem kellene arra ösztönöznünk a lányok következő generációját, hogy sportoljanak, ahelyett, hogy arról beszélnénk, hogy néznek ki a nők?”

idézi a Daily Mail Stephanie Hilborne-t, a tiltakozó szervezet elnökét.

A BBC óvatosan megvédte a Wimbledonban háromszoros bajnok Beckert, azt közölték hivatalosan, hogy a német szakértő „könnyelmű” megjegyzést tett, de nem szándékozott senkit megbántani.

„Ha nő vagy, ez egy kedves bók egy férfitől. Csak azoknak jelent szexizmust, akiket nem ismernek el. Senkiről ne nyilatkozzanak az én nevemben. Remélem, egy nap ti is kaptok egy igazi férfitől hasonló bókot. Ha nő vagy, a csinos egy kedves jelző egy úriembertől” – reagált Böszörményi Anett a közösségi médiában.
teniszFucsovics Márton

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés