Hirdetés

Hat magyar a párizsi főtáblán! 1970 óta nem volt ennyi!

MTI

2022.05.21. 15:15

Hat magyar a párizsi főtáblán! 1970 óta nem volt ennyi!
Jani Réka (Fotó: olimpia.hu)

Ketten már vasárnap kezdenek.

Hirdetés

Hirdetés

Az egyaránt első főtáblás szereplésére készülő Jani Réka és Gálfi Dalma is már vasárnap bemutatkozik a francia nyílt teniszbajnokságon. A Roland Garros honlapján közzétett játékrend szerint Jani - aki szerencsés vesztesként került főtáblára - a 14-es pálya utolsó, negyedik mérkőzésén lép pályára az olimpiai bajnok, 14. helyen kiemelt svájci Belinda Bencic ellen. Az alanyi jogon főtáblás Gálfi a kilences pályára kapott besorolást, a selejtezőből feljutott szerb Olga Danilovic elleni mérkőzése a harmadik a sorban.

A legjobb 128 mezőnyében további négy magyar játékos - a nőknél Udvardy Panna és Bondár Anna, a férfiaknál Fucsovics Márton és Balázs Attila - érdekelt a salakpályás Grand Slam-viadalon.

A 67. helyen kiemelt Bondár a volt világelső cseh Kvitovával találkozik hétfőn. Ugyancsak lép pályára Udvardy is a mexikói Contraras Gomez ellen. A két férfi versenyzőnk is hétfőn kezd, Fucsovics a francai Blancaneaux, Balázs Attila pedig a horvát Cilic ellen.

Az elmúlt két évben a pandémia miatt csak korlátozott számban engedtek be nézőket a francia rendezők - akik 2020-ban szeptemberre tették át a viadalt -, ezúttal viszont újra telt ház lehet már a komplexum húsz pályáján.

teniszRoland Garros

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés